Продавець Интернет магазин "Златоуст" розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
374 відгуків
Православный интернет магазин "Златоуст"
+380686521987
+380675189685
+380675189685
Viber, WhatsApp
+380664201974

Духовні бесіди. Преподобний Макарій Єгипетський

125 грн.

В наявностіКод: ТГ1251-6
Зателефонувати мені
Духовні бесіди. Преподобний Макарій Єгипетський
Духовні бесіди. Преподобний Макарій Єгипетський
125 грн.
В наявності
Купити
Зателефонувати мені
  • +380 показати номер +380675189685 дод. Киевстар Viber, WhatsApp
  • +380664201974 дод. МТС
  • +380 показати номер +380675189685 дод. Киевстар Viber, WhatsApp
  • +380664201974 дод. МТС

Книга Духовні бесіди. Преподобний Макарій Єгипетський. Видавництво Тираж 51. Обкладинка тверда. Папір газетний. 400 стор. Розміри 210х150х22 мм

 

 

 

 

 


Духовні бесіди. Преподобний Макарій Єгипетський


Опис


Прп. Макарій Єгипетський (IV ст. по Р. Х.), учень прп. Антонія Великого, був одним з основоположників чернецтва, протягом 60 років борючись в пустелях Єгипту і досвідченим шляхом осягаючи боротьбу з пристрастями... Його 50 бесід, повні тонкого містичного знання і глибини, написані просто і ясно, тому будуть цікаві будь-якому читачеві.


Зміст


Бесіда 1. Алегоричне пояснення бачення, описаного Пророка Єзекіїля

Бесіда 2. Про царстві тьми, тобто гріха, і про те, що один Бог може отъять від нас гріх і визволити нас від рабства лукавому князю

Бесіда 3. Про те, що браття між собою повинні жити щиро, в простоті, в любові, в мирі, вести ж боротьбу і війну з внутрішніми помислами

Бесіда 4. Християни, щоб сподобиться їм небесних похвал від Бога і ангелів, повинні уважно і ретельно здійснювати протягом свій на ниві світу сього

Бесіда 5. Велика різниця між християнами і людьми світу цього. Одні, маючи в собі духа світу, в серці і в умі пов'язані земними зв'язками; а інші вожделеют любові небесного Батька, Його єдиного маючи предметом всіх своїх бажань

Бесіда 7. Про поблажливість Христовому до людини. Бесіда ся укладає в собі також кілька запитань та відповідей

Бесіда 8. Про те, що буває з християнами під час здійснення молитов, і про заходи досконалості, тобто чи можуть християни досягати досконалої заходи

Бесіда 9. Про те, що Божі обітниці і пророцтва виконуються при різних дослідженнях і спокусах, і що від спокус лукавого позбавляються прихильні до єдиного Бога

Бесіда 10. Про те, що дари Божої благодаті зберігаються і примножуються покорою і старанністю, втрачаються ж превозношением і нерадением

Бесіда 11. Про те, що сила Духа Святого в серці людському подібна до вогню; ще про те, в чому маємо потребу для розрізнення помислів, що виникають у серце; також про мертвому змія, який Мойсеєм прибитий був на вершині дерева, і служив образом Христа. У сей же бесіді містяться два розмови: один Христа з лукавим сатаною, а інший грішників з сатаною ж

Бесіда 12. Про стан Адама до злочину їм Божої заповіді і після того, як він втратив і свій власний і небесний образ. Ця ж бесіда містить у собі кілька вельми корисних питань

Бесіда 13. Про те, якого плоду вимагає Бог від християн

Бесіда 14. Про те, що присвячують Богу помисли і розум роблять це в надії, що просвітив очі їхні серця, що Бог сподобляет таких у святості і найбільшою чистоті приступати до Таїнств і приділяє їм благодать Свою; також про те, що повинні робити ми, бажаючі отримати яке-небудь з небесних благ; нарешті, про те що Апостоли і Пророки подібні до сонячних променів, що входять у вікно. Ще, бесіда вчить, що таке земля сатанинська і земля Ангельська — обидві невідчутні й невидимі

Бесіда 15. Бесіда ся містить у собі загальне вчення про те, як душі в святості, непорочності і чистоті треба перебувати перед своїм Нареченим — Ісусом Христом, і ще деякі вельми повчальні питання — наприклад, про те, чи всі члени повстануть в неділю, — і інші багато — про зло, про благодать, про вільному произволении, про гідність людського роду

Бесіда 16. Про те, що духовні люди підлягають спокусам і скорботі, що приходить від першого гріха

Бесіда 17. Про духовне помазання і славі християн і про те, що без Христа неможливо врятуватися або стати причасником вічного життя

Бесіда 18. Про скарб християн, тобто про Христа і про Духа Святого, різними способами веде їх до досягнення досконалості

Бесіда 19. Християни, які бажають зростати і зростати, повинні спонукати себе до всього доброго, щоб позбутися від живого в них гріха, і сповнитися Духа Святого

Бесіда 20. Один Христос, істинний лікар внутрішньої людини, може зцілити душу і прикрасити її ризою благодаті

Бесіда 21. Християнину належить двояка лайка, а саме: внутрішня і зовнішня, і остання полягає у видаленні себе від земних розваг, а перша відбувається в серці з помислами, які вселяються лукавими духами

Бесіда 22. Про двоякому стані відходять від цього життя

Бесіда 23. Як царський і многоценный бісер можуть носити тільки народилися від царського насіння: так і небесний бісер можна носити тільки Божим чадам

Бесіда 24. Стан християн подібно купівлі і заквасці. Як збирають купці земні прибитки, так християни збирають розсіяні в столітті сем помисли. І як закваска робить кислим всі змішання, так гріховна закваска проникає весь рід Адамів, але Христос вкладає в вірні душі небесну закваску благості

Бесіда 25. Бесіда вчить ся, що ні один чоловік, якщо не підкріплений Христом .не в силах подолати спокуси лукавого, показує, що має робити бажаючим собі божественної слави; і ще, вчить, що через Адамове преслушание впали ми в рабство плотським пристрастям, від якого позбавляємося таїнством хреста; а врешті, показує, як велика сила сліз і божественного вогню

Бесіда 26. Про гідність, коштовності, силі і укладення безсмертної душі, і про те, як спокушується вона сатаною, і отримує позбавлення від спокус. Тут же присовокуплены деякі вельми повчальні питання

Бесіда 27. Бесіда ся кінчає розлоге міркування, розпочату в попередній бесіді, про гідність і стан людини християнина; вона ж навчає багато чого преполезному про свавілля, присовокупляя до того деякі, сповнені божественної мудрості, питання

Бесіда 28. У бесіді цього описується і оплакується лихо душі, і саме, що з причини гріха не живе в ній Господь; також йдеться про Івана Хрестителя, що ніхто з народжених жінками не більше його

Бесіда 29. Раздаяние благодаті людського роду Бог здійснює двояким чином, з тим, щоб плодів її вимагати на праведному суді

Бесіда 30. Душі, щоб увійти в царство Боже, має народитися від Святого Духа, і яким чином це буває

Бесіда 31. Віруючому повинно змінитися в розумі своєму і зібрати в Бога всі помисли, в чому дійсно і полягає служіння Богу

Бесіда 32. Слава християн навіть нині перебуває в душах їх, під час воскресіння виявиться і прославить тіла по мірі їх благочестя

Бесіда 33. Повинно постійно і старанно молитися Богу

Бесіда 34. Про славу християн, який у неділю спроможуться тіла їх, просвітившись разом з душами

Бесіда 35. Про старою і новою суботи

Бесіда 36. Про двоякому воскресіння душ і тіл, і про різну славу відроджених

Бесіда 37. Про рай і про духовне законі

Бесіда 38. Багато уважності і розуміння потрібне нам при изведании істинних християн і того, хто істинний християнин

Бесіда 39. Для чого дано нам Богом Божественне Писання?

Бесіда 40. Про те, що всі чесноти, як і всі худі справи пов'язані між собою і, подібно ланок у ланцюзі, залежать одні від інших

Бесіда 41. Дуже глибокі тайники душі, поступово зростаючої в благодаті і в пороках

Бесіда 42. До досконалості веде людину, або шкодить йому не зовнішнє, а внутрішнє, тобто, чи Дух благодаті, або дух лукавства

Бесіда 43. Про успішність людини християнина, вся сила якого залежить від серця, що і тут описується в різних рисах

Бесіда 44. Про те, яку зміну і яке оновлення в людині християнина здійснює Христос, уврачевавший душевні пристрасті і недуги

Бесіда 45. Про те, що не мистецтво яке, не багатство світу цього, але одне пришестя Христове може зцілити людину. У сей же бесіді показується досить велике спорідненість людини з Богом

Бесіда 46. Про відмінність між Божим словом і словом світу, між дітьми Божими і чадами світу сього

Бесіда 47. Алегоричне тлумачення того, що було під законом

Бесіда 48. Про вірі в Бога

Бесіда 49. Немає достатньої причини людині відмовитися від насолод світу цього, якщо не зачне він участі в блаженстві іншого світу

Бесіда 50. Бог чудодействует у Святих Своїх.
 

Характеристики
Основні атрибути
Вид палітурки Твердий
Кількість сторінок 400
Країна виробник Україна
Виробник   Тираж - 51
Тематика Християнство
Стан Нове
Формат
Ширина 15 см
Довжина 21 см
Папір
Папір Газетна
  • Ціна: 125 грн.