Продавець Златоуст розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
678 відгуків
+380 (67) 518-96-85
Златоуст. Інтернет магазин
Кошик

Христос Воскрес !

Христос Воскрес !

Христос Воскрес !

 

Воскресіння Христове – це основа нашої віри. Воно є та перша, найважливіша, велика істина, сповіщення якій апостоли починали свою проповідь. Як хресною Христовою смертю здійснено очищення наших гріхів, так Його воскресінням дароване нам вічне життя. Тому для віруючих людей воскресіння Христове є джерело постійної радості, несмолкающего тріумфування, досягає своєї вершини в свято святої християнської Пасхи.
Мабуть, немає людини на землі, який би не чув про смерть і воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Але, в той час, коли самі факти Його смерті і воскресіння так широко відомі, їх духовна суть, їх внутрішній сенс є таємницею Божої мудрості, правосуддя і Його нескінченної любові. Кращі людські уми безсило схилялися перед цією незбагненною таємницею спасіння. Тим не менш, духовні плоди смерті і воскресіння Спасителя доступні нашій вірі і відчутні серця. І завдяки даній нам здатності сприймати духовний світло Божественної істини, ми переконані, що втілився Син Божий дійсно добровільно помер на хресті для очищення наших гріхів і воскрес, щоб дати нам вічне життя. На цьому переконанні грунтується все наше релігійне світогляд.

Тепер коротко згадаємо головні події, пов'язані з воскресінням Спасителя. Як оповідають євангелісти, Господь Ісус Христос помер на хресті у п'ятницю, близько трьох годин після обіду, напередодні іудейської Пасхи. В той же день ввечері Йосип Аримафейський, людина багата і благочестивий, разом з Никодимом зняли з хреста тіло Ісуса, помазали його запашними речовинами, обгорнули полотном ("плащаницею"), як належало по єврейським традиціям, і поховали в кам'яній печері. Цю печеру Йосип висік у скелі для власного поховання, але з любові до Ісуса поступився її Йому. Ця печера знаходилась у саду Йосипа, поруч з Голгофою, де розіп'яли Христа. Йосип і Никодим були членами Синедріону (верховного іудейського суду) і одночасно таємними учнями Христа. Вхід у печеру, де вони поховали тіло Ісуса, вони заклали великим каменем. Поховання відбувалося поспіхом і не за всіма правилами, так як у цей вечір починався свято іудейської Пасхи.

Незважаючи на свято, в суботу вранці, первосвященики та книжники пішли до Пилата, і просили в нього дозволу приставити до гробу римських воїнів, щоб охороняти труну. До каменя, закрывавшему вхід в гробницю, доклали друк. Все це було зроблено з обережності, так як вони згадали пророцтво Ісуса Христа, що Він воскресне на третій день після Своєї смерті. Так юдейські начальники, самі того не підозрюючи, підготували неспростовні докази послідував на наступний день воскресіння Христа.

Де перебував Господь Своєю душею після того, як Він помер? За віруванням Церкви, Він зійшов у пекло зі Своєї спасительної проповіддю і вивів звідти душі тих, хто вірить у Нього (1 Пет. 3:19).

На третій день після Своєї смерті, у неділю, рано-вранці, коли ще було темно і воїни перебували на своєму посту у запечатаного гробу, Господь Ісус Христос воскрес із мертвих. Таємниця воскресіння, як і таємниця втілення, – незбагненні. Своїм слабким людським розумом ми розуміємо цю подію так, що в момент воскресіння душа Боголюдини повернулася в Його тіло, від чого тіло ожило і перетворилося, ставши нетлінним і одухотвореним. Після цього воскреслий Христос залишив печеру, не отваливая каменю і не порушивши первосвященнической друку. Воїни не бачили, що сталося в печері, і після воскресіння Христа продовжували вартувати спорожнілий труну. Незабаром стався землетрус, коли Ангел Господній, що зійшов з небес, відвалив камінь від дверей гробу і сів на ньому. Вид його був, як блискавка, і одежа його була біла, як сніг. Воїни, злякавшись Ангела, розбіглися.

Ні жінки мироносиці, ні учні Христа нічого не знали про те, що трапилося. Так як поховання Христа було скоєно поспішно, то жінки мироносиці домовилися на наступний день після свята Пасхи, тобто по-нашому у неділю, піти до гробу і закінчити помазання тіла Спасителя запашними мазями. Про приставленої до труни римської сторожі і про прикладеної друку вони і не знали. Коли стала з'являтися зоря, Марія Магдалина, Марія Якова, Саломія та деякі інші благочестиві жінки до гробу пішли з пахучим миром. Прямуючи до місця поховання, вони дивувалися: "Хто відвалить нам камінь від гробу?" – тому що, як пояснює Євангеліст, камінь був великий. Перша прийшла Марія Магдалина до гробу. Бачачи труну порожнім, вона побігла назад до учнів Петра і Іоанна і повідомила їм про зникнення тіла Вчителя. Трохи згодом прийшли до гробу і інші мироносиці. Вони побачили у гробі молодця, сидячого з правого боку, одягненого в білу одежу. Таємничий юнак сказав їм: “Не бійтеся, бо знаю, що Ісуса розп'ятого це ви шукаєте. Він воскрес. Йдіть і скажіть Його учням, що вони побачать Його в Галілеї." Схвильовані несподіваною звісткою, вони поспішили до учнів.

Між тим апостоли Петро і Іоанн, почувши від Марії про те, що трапилося, прибігли до печери: але, знайшовши в ній лише пелени і хустка, що була на голові Ісуса, повернулися додому в подиві. Після них Марія Магдалина повернулася на місце поховання Христа і стала плакати. В цей час вона побачила у гробі двох ангелів у білих одежах, які сиділи – один у голови, другий у ніг, де лежало тіло Ісуса. Ангели запитали у неї: "Що ти плачеш?" Відповівши, Марія повернулася назад і побачила Ісуса Христа, але не впізнала Його. Думаючи, що це садівник, вона запитала: "Пане, якщо ти виніс Його (Ісуса Христа), то скажи, куди поклав Його, і я візьму Його." Тоді Господь сказав їй: "Марія!" Почувши знайомий голос і обернувшись до Нього, вона дізналася Христа і, вигукнувши: "Учителю!" кинулася до Його ніг. Але Господь не дозволив їй торкатися до Себе, а велів іти до учнів і розповісти про чудо воскресіння.

Цим же вранці воїни прийшли до первосвящеників і повідомили їм про явище Ангела і про спорожнілому гробі. Ця звістка дуже схвилювала юдейських начальників: справдилися їхні тривожні передчуття. Тепер їм насамперед треба було подбати про те, щоб народ не повірив у воскресіння Христа. Зібравши раду, дали воякам багато грошей, наказавши поширювати чутки, ніби учні Ісуса вночі, в той час коли воїни спали, вкрали Його тіло. Воїни все так і зробили, і так слух про крадіжку тіла Спасителя потім довго тримався в народі.

У перший день Свого воскресіння Господь кілька разів являвся Своїм учням, що ховалися від переслідувань поодинці і групами в різних частинах Єрусалиму. За церковним переказом, Христос спочатку з'явився Своїй Матері, ніж втішив Її материнську скорботу. Потім Господь з'явився і іншим жінок-мироносиць, сказавши їм: "Радуйтесь!" Жінки мироносиці поспішили поділитися цією радісною звісткою з іншими апостолами. У той же день Господь з'явився ще ап. Петру і двом учням – Луці і Клеопе, який йшов в Емаус. Увечері ж Він з'явився усім апостолам, які зібралися, щоб обговорити чутки про Його воскресіння. Боячись юдеїв, що апостоли замкнулися в одному з будинків Єрусалиму (За переказами, у Сіонській світлиці," де була здійснена Таємна вечеря і де через сім тижнів після Великодня Дух Святий зійшов на апостолів).

Через тиждень після цього Господь знову з'явився апостолам і в тому числі ап. Фома, який був відсутнім при першому явищі Спасителя. Щоб розвіяти сумніви Фоми щодо Свого воскресіння Господь дозволив йому доторкнутися до Своїх ран, і повірив Хома припав до Його ніг, вигукнувши: "Господь мій і Бог мій!" Як оповідають далі євангелісти, протягом сорокаденного періоду після Свого воскресіння Господь ще кілька разів являвся апостолам, розмовляв з ними і давав їм останні настанови. Незадовго до Свого вознесіння Господь з'явився більш ніж п'ятистам віруючим.

На сороковий день після Свого воскресіння Господь Ісус Христос у присутності апостолів вознісся на небо і з тих пір Він перебуває "правиці" Свого Батька. Апостоли ж, підбадьорені воскресінням Спасителя і Його славним вознесінням, повернулися в Єрусалим, чекаючи зішестя на них Духа Святого, як обіцяв їм Господь.
 

 

 

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner